martes, 21 de febrero de 2012

Les eleccions de Novembre

El congrés dels diputats, és la càmbra baixa de les corts generals, l'organ constitucional que representa al poble espanyol. Es reuneixen en el palau de les corts ubicat a Madrid. El congrés dels diputats és l'encarregat d'elegir al president del govern a proposta del rei, també controla l'acció del govern mitjançant interpelacions i preguntes, també te la iniciativa legislativa, és a dir, tramita projectes de lleis.
El senat és la cambra alta de les corts generals, i compleix les funcions seguents:
Ejerceix en concurrencia amb el Congres dels Diputados la representació del poble espanyol, la potestad legislativa, la funció presupuestaria i el control de l' acció del gobern.
Els candidats provincials per a les eleccions del 2011 són els seguents:
PP: Esteban González Pons
PSOE: Inmaculada Rodríguez Piñero Fernández
IU: Ricardo Sixto Iglesias
Compromís-Equo: Joan Baldoví Roda




Prop de 12 milions de persones van seguir el debat entre Ruralcaba i Rajoy, el tan esperat debat: açí deixe un link amb tota la informació del debat http://politica.elpais.com/politica/2011/11/07/actualidad/1320703153_571094.html
En les eleccions municipals de l'any 2008 va guanyar a València el partit popular, i a les eéccions generals va guanyar el PSOE. A aquestes eleccions del 20N es preveu que guanye el PP, debut a que la gent vol un canvi en el govern.

No hay comentarios:

Publicar un comentario